Οργανώνοντας το Περιφερειακό Πρωτάθλημα - Ένα μεγάλο ευχαριστώ!

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Περιφερειακό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας Νήσων Αιγαίου και Κρήτης Optimist & ILCA 4 υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Ήταν τεράστια τιμή για το Σωματείο μας να αναλάβουμε τη διοργάνωση και φιλοξενία του Πρωταθλήματος και όλων των αθλητών στο νησί μας. Είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε αθλητές και συνόδους από 14 ομίλους: τον Ναυτικό Όμιλο Άνδρου, τον Ναυτικό Όμιλο Αντιπάρου, τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Γαζίου Κρήτης, τον Ιστιοπλοϊκό όμιλο Ηρακλείου, τον Ναυτικό Όμιλο Καρδαμύλων, τον Ναυτικό Όμιλο Κω, τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Μυτιλήνης, τον Ναυτικό Όμιλο Νάουσας Πάρου ΝΑΪΑΣ, τον Ναυτικό Όμιλο Πάρου, την ΠΕΚΕΒ, τον Ναυτικό Όμιλο Ρόδου, τον Ναυτικό Όμιλο Σαντορίνης, τον Ναυτικό Όμιλο Σύρου και τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χανίων.

Φυσικά, η διοργάνωση μιας τέτοιας εκδήλωσης δεν ήταν εύκολη υπόθεση καθώς απαιτούνται χρόνος, πόροι και πάνω απ’ όλα συνεργασία. Οι προετοιμασίες και η εύρεση λύσεων για τις πολλαπλές ανάγκες ξεκίνησαν τον Νοέμβριο του 2023.

Τίποτα δεν θα είχε γίνει αν δεν είχαμε κοντά μας όλους τους εθελοντές, συλλόγους και ομίλους, εταιρείες και χορηγούς που μας βοήθησαν να κάνουμε το Περιφερειακό Πρωτάθλημα πραγματικότητα!

Θα δείτε παρακάτω πως όλοι συμμετείχαν με τον δικό τους τρόπο σε όλες τις πτυχές της διοργάνωσης.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Θα ξεκινήσουμε με ένα μεγάλο ευχαριστώ προς την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία (ΕΙΟ) και την Πρόεδρο κα Νίκη Αναστασίου για την εμπιστοσύνη και την στήριξη. Επιπλέον, ευχαριστούμε τον επικεφαλής προβολής και ψηφιακής τεχνολογίας της ΕΙΟ κ. Λάκη Παπαθανασίου και την ομάδα του Χάρη Γκανιάτσα, Θεόδωρο Καλογέρη, Άγγελο Χούχουλα, Μαργαρίτα Βλάχου και την ‘Ελενα Δημητρακοπούλου οι οποίοι κάλυψαν σε ζωντανή μετάδοση live streaming το πρωτάθλημα το οποίο προβλήθηκε μέσα από το κανάλι της ΕΙΟ στο You Tube και χάρισε μεγάλες συγκινήσεις σε γονείς, συνοδούς και φίλους που ήταν μακριά. Μπορείτε να δείτε στιγμιότυπα από τους αγώνες εδώ.

Συνεχίζουμε με τον Πρόεδρο Επιτροπής Αγώνα κ. Τάκη Νικηφορίδη και την ομάδα του για την ομαλή διεξαγωγή του πρωταθλήματος και τον Πρόεδρο Επιτροπής Ενστάσεων κ. Σκυλίτζη Παύλο και την ομάδα του.

Ευχαριστούμε επίσης τους καθηγητές Ιστιοπλοΐας της ΕΙΟ κ. Μάλλη και κ. Χανιώτη για τη διεξαγωγή του τριήμερου προπονητικού camp πριν την έναρξη του πρωταθλήματος που παρακολούθησαν οι αθλητές.

Τέλος, ευχαριστούμε την υπεύθυνη Γραμματειακής Υποστήριξης του αγώνα κα Άντζελα Γαλάνη και τον Σύμβουλο Πληροφορικής κ. Ζαργιαννάκη Κώστα για τη διεξαγωγή των αποτελεσμάτων του αγώνα.

ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΧΙΟΥ

Στα πλαίσια της διοργάνωσης του πρωταθλήματος στο νησί μας, είχαμε την αμέριστη υποστήριξη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου/Περιφερειακή Ενότητα Χίου και του Δήμου Χίου. Η διοργάνωση απαιτούσε καθαρισμό και προετοιμασία όλων των χώρων ώστε να υποδεχτούν και να φιλοξενήσουν ομάδες, θεατές και σκάφη. Ευχαριστούμε τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Αυγερινό Δημήτριο για τη διάθεση κάδων, καθώς και για τη διάθεση εργατικού Προσωπικού για την καθαριότητα των εξωτερικών χώρων του Ναυτικού Ομίλου Χίου και το κλάδεμα των δένδρων και φυτών στον χώρο, την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών/Τμήμα Ηλεκτροφωτισμού του Δήμου Χίου για τη διάθεση ηλιακών προβολέων και τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου κ. Λεγάτο Παντελή για την καθαριότητα του περιβάλλοντα χώρου του ΝΟΧ καθώς και για την αγορά υλικών. Ευχαριστούμε επίσης το Επιμελητήριο Χίου και το 2ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Χίου.

Φυσικά, δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε τους φιλοξενούμενους να φύγουν χωρίς μια γεύση από το νησί μας. Όλοι είχαν τη χαρά να λάβουν τσάντες από το mastiha shop γεμάτες με χιώτικα προϊόντα και ευχαριστούμε θερμά όλη την ομάδα του mastihashop που ήταν και πάλι κοντά μας με αυτή τη χορηγία. Το Γραφείο Τουρισμού του Δήμου Χίου συνείσφερε με τη διάθεση χαρτών της Χίου και 30 τσαντών με διαφημιστικό υλικό του νησιού μας.

Ευχαριστούμε τις ακτοπλοϊκές εταιρείες BLUE STAR FERRIES και ΑΕΙΝΑΥΤΗΣ Ν.Ε που προσέφεραν έκπτωση 50% στα εισιτήρια μεταφοράς αθλητών/προπονητών/εξοπλισμού/τρέιλερ/οχημάτων/ φορτηγών και βοήθησαν σημαντικά στο να φτάσουν όλοι οι συμμετέχοντες στο όμορφο νησί μας.

Τέλος, θα θέλαμε να αναφέρουμε και ευχαριστήσουμε τον κ. Κλαδιά Νικόλαο για τη διάθεση του ιστιοφόρου σκάφους του «ΝΕΜΕΣΙΣ» ως πλοίο επιτροπής και τις 4 ημέρες του αγώνα και τους κ. Γεωργούλη Νίκο, κ. Παντελιό Γιώργο, κ. Ανδρεάδη Όλυμπο, κ. Παπαρίδη Τάσο και κ. Μιχάλη Σάλβια οι οποίοι διέθεσαν τα φουσκωτά σκάφη τους για τις ανάγκες του αγώνα.

Με την φιλοξενία τόσων ανθρώπων απαιτείται να πάρουμε και όλα τα μέτρα ασφαλείας και διάσωσης. Κοντά μας είχαμε και ευχαριστούμε θερμά την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (ΕΟΔ), τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό/Περιφερειακό Τμήμα Χίου, τους γιατρούς Μαριαλένα Καλύμνιου, Αλεξάνδρα Μενδώνη, Δέσποινα Μυλωνά και Ιουστίνη Πορτέση που καθημερινά κάλυπταν τις ανάγκες του πρωταθλήματος.

ΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΜΑΣ

Ευχαριστούμε πολύ τις εταιρείες και ανθρώπους που συνέβαλλαν στη διοργάνωση με τη διάθεση χρηματικού ποσού το οποίο μας βοήθησε να καλύψουμε τις πολλαπλές ανάγκες του Πρωταθλήματος:

Είναι σημαντικό να τονίσουμε πόσοι άνθρωποι ήρθαν κοντά μας ώστε να βοηθήσουν, ο καθένας στον τομέα του.

Δε μπορείτε να φανταστείτε πόσες ανάγκες προκύπτουν στα πλαίσια μιας τέτοιας διοργάνωσης. Τεχνικός εξοπλισμός, φαγητό, διαμόρφωση χώρων και τόσα άλλα. Είμαστε περήφανοι που ήσασταν όλοι κομμάτι του Πρωταθλήματος και θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε όλους ξεχωριστά!

Ευχαριστούμε την Focus Audio Vision για τη χορήγηση μικροφωνικής εγκατάστασης όλες τις ημέρες των αγώνων και τον Προκόπη Δελερέ για όλες τις υδραυλικές εργασίες.

Ένα τεράστιο ευχαριστώ στις χιώτικες επιχειρήσεις που με μεγάλη χαρά κάλυψαν τις καθημερινές ανάγκες τροφοδοσίας των 250 και πλέον αθλητών/συνοδών/κριτών κατά τη διάρκεια των 7 ημερών της διοργάνωσης όπως και στους γονείς/εθελοντές που ήταν καθημερινά εκεί για να βοηθήσουν στην προετοιμασία. Οι ανάγκες σίτισης ήταν μεγάλες και όλες οι επιχειρήσεις μας βοήθησαν εξαιρετικά ώστε να προσφέρουμε σε όλους την ενέργεια που χρειαζόντουσαν για τους αγώνες τους!

Συγκεκριμένα είχαμε κοντά μας τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις του κ. Φεγγουδάκη και την κα Αργυρώ Φλατσούση Φεγγουδάκη που όχι μόνο προσέφεραν υπέροχο φαγητό στους αθλητές μας αλλά ανέλαβαν και την αγορά τηλεόρασης για την παρακολούθηση της ζωντανής μετάδοσης του αγώνα στις εγκαταστάσεις του ΝΟΧ. Ευχαριστούμε επίσης τον κ. Αργύρη Σαραντή και το My Café για τη χορηγία καφέ και σάντουιτς όλες τις ημέρες στα 20 άτομα της ομάδας κριτών-επιτροπών-ομοσπονδίας, καθώς και για το γεύμα που τους προσφέρθηκε πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Τους κ. Καλαργυρό και τον κ. Φωτακίδη για τη χορηγία νερών για όλες τις ημέρες τις διοργάνωσης.

Ευχαριστούμε τις επιχειρήσεις και ανθρώπους που μας διέθεσαν τα υπέροχα προϊόντα τους: την εταιρεία VENETI, τον κ. Μπαλή. τους Χυμούς Κάμπου, τον φούρνο του κ. Περρή, τον φούρνο του κ. Τομάζου, τον κ. Πλουμή, το Καφεκοπτείο Κουγιούλης, τον φούρνο της Στέλλας, τον φούρνο του κ. Συρρή, την Άχνη και Κανέλα, το ζαχαροπλαστείο Candio Al Porto, την εταιρεία Kiss the Earth, την εταιρεία χιώτικων γλυκών του κουταλιού ΜΑΡΙΝΟΣ, την πιτσαρία MARATHON και τα Χούλιο Stores!

Στην τελετή λήξης συνέβαλλαν το ανθοπωλείο της κ. Ελένης Ξυντάρη με τις υπερόχες ανθοδέσμες που δόθηκαν στους αθλητές, η εταιρεία LA CASA και ο κ. Γεωργούλης Μάρκος που διέθεσαν τραπεζοκαθίσματα, τα καταστήματα εξοπλισμού ιστιοπλοΐας MAGIC MARINE, ONE DESIGN SPECIALISTS και VMG τα οποία μας τίμησαν με την παρουσία τους και προσέφεραν δώρα στους αθλητές μας. Τέλος, το ζαχαροπλαστείο Sweeties προσέφερε μπουφέ για την εκδήλωση.

Ευχαριστούμε επίσης όλες τις επιχειρήσεις που προσέφεραν δώρα στους αθλητές κατά τη διάρκεια της κλήρωσης στην τελετή λήξης: βιβλιοπωλείο My book, οπτικά Σαντίνα, κατάστημα αθλητικών ειδών NRG, καταστήματα ενδυμάτων και υποδημάτων ΒΙΤΤΑΚΗΣ, ΣΤΑΥΡΙΑΝΟΣ, GLAMOUR, MONROE, Female, Presence, MARI’S CLOSET, ΜaRi Shoes, φαρμακεία Δέσποινας και Λεωνίδα Χαμέτη, Kωτσόβολος, Ηοndos Center, Stofa Fabric and More, Cosmote, κατάστημα δώρων Ιφιγένεια Gallery, βιβλιοπωλείο Καμπάνη, το κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών Παντελή Μπουγδάνου και το κατάστημα ηλεκτρικών ειδών Κώστας Ζαφειράκης.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ & ΠΡΟΒΟΛΗ

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Αντώνη Σαλιάρη και το βιβλιοπωλείο ΠΥΞΙΔΑ για τη χορηγία τους για τα διαφημιστικά banners του αγώνα και τον Κώστα Αναγνώστου/chiosphotos.gr για τις φωτογραφίες της διοργάνωσης και τις λήψεις με drones.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Τμήμα Χορηγιών και Επικοινωνίας του Ναυτικού Ομίλου Χίου για την αμέριστη συμπαράστασή τους.

Τα θερμά μας συγχαρητήρια στον Έφορο Ιστιοπλοΐας του ΝΟΧ κ. Αντώνη Αναστασίου και την Τεχνική Σύμβουλο Ιστιοπλοΐας κ. Ευαγγελία Θάνου οι οποίοι ανέλαβαν και έφεραν εις πέρας με μεγάλη επιτυχία μία τέτοια διοργάνωση.

Αφήνουμε τελευταίους τους προπονητές μας, Aldo Salvia, Ιωάννη Αγραφιώτη και Γιώργο Καραγιαννίδη για την πολύτιμη βοήθειά τους στη διεξαγωγή του πρωταθλήματος.

Σας ευχαριστούμε θερμά όλους και ευελπιστούμε να αγκαλιάσουν ακόμα περισσότεροι το μοναδικό και συνάμα ευγενικό άθλημα της Ιστιοπλοΐας.



Previous
Previous

Β’ γύρος για τους αγώνες Υδατοσφαίρισης Προ-Μίνι Παίδων K11

Next
Next

Νίκη στην 3η αγωνιστική με 10-5 ενάντια στην ΑΕΚ